Nieuw Normaal is Tijdelijk

Hieronder is een filmpje, ontstaan vanuit onze huidige situatie wereldwijd en de hoop, die we al of niet koesteren.
Aanleiding was de vraag of ik iets positiefs wilde insturen om mensen te inspireren...
Welnu, het is de aanloop naar nieuwe schilderijen geworden met natuurlijk nog de verrassing voor de toekomst ‘hoe het worden zal’!

Foke Stribos 9 mei 2020

22 September 2021 was op NPO 2 de herhaling te zien  van beeldend kunstenaar Foke Stribos* in gesprek met Marleen Stelling over schilderwerken ontstaan tijdens COVID-19. In het programma Zie je zondag!  van de EO zie je dit interview in samenhang met een indruk van het Dirkslandse kerkleven. Hoe communiceer je met elkaar wanneer enkel online-kerkdiensten en ontmoetingen op 1,5 meter mogelijk zijn? Hoe menselijke figuren integreren in zijn abstractere stijl van vormgeven vanuit landschap? Vorm en inhoud..? Enz.

*In de slotaflevering vanuit Dirksland delen Foke, Tonn en Hannah (schoonzoon en dochter) hun verhaal. Kunstenaar Foke vertelt over zijn zoektocht naar zingeving en het vinden van houvast in het christelijk geloof.  > bekijk de aflevering via  deze link

 

Aanleiding:

Mijn vlog 'Nieuw Normaal is Tijdelijk' bepaalde ook mijn bijdrage aan de inhoud van het programma 'Zie je zondag!' over de NH Kerk te Dirksland.

Dit filmpje ontstond vanuit onze huidige pandemie wereldwijd en de hoop, die we al of niet koesteren.
Aanleiding was de vraag van de NH Kerk van Dirksland of ik iets positiefs wilde insturen om mensen te inspireren in deze Coronatijd.
Welnu, het is de aanloop naar 'nieuw werk' geworden met natuurlijk nog de verrassing in de toekomst ‘hoe het worden zal’!  (09-05-2020)

 

EN IK ZAG EEN NIEUWE HEMEL EN EEN NIEUWE AARDE... 2 / PUIS JE VIS UN CIEL NOUVEAU ET UNE TERRE NOUVELLE... 2         20.2.4.LLLWF

Olieverf met kwast en plamuurmes op linnen geschilderd; 90x90cm