Op de foto: Prijswinnaars Catelijne Hoogenboom en Wilma Schrier. Op de achtergrond de winnende serie van Jaap Peeman.

 

Beeldjes voor beste foto’s Rarekiek

dinsdag 15 februari 13:00 - 2022 

 

REGIO - Vrijdag 11 februari was er bij Fotoclub de Rarekiek weer de jaarlijkse onderlinge verkiezing, foto en serie van het jaar 2021, namelijk ‘de Beeldjes’. Een bekende kunstenaar of fotograaf, buiten de club, kiest de winnaars uit.  

Deze keer waren er veertien samenhangende series van drie foto’s, zestien kleurenfoto’s en veertien zwart-wit foto’s ingeleverd. De Dirkslandse kunstenaar Foke Stribos was gevraagd om de foto’s van de leden te beoordelen. Van tevoren kreeg hij alle foto’s op papier, zodat hij voldoende ruimte kreeg om zijn keuze te kunnen maken. Goed voorbereid gaf Stribos vrijdag zijn mening over de ingeleverde foto’s. Spannend tot aan het eind, maar uiteindelijk werden de winnaars in de volle Melishofzaal bekend gemaakt. 

Catelijne Hoogenboom had de beste zwart-wit foto, de prijs voor de kleurenfoto ging naar Wilma Schrier en Jaap Peeman maakte de beste serie. Helaas was Peeman verhinderd, maar op de achtergrond van de foto bij dit artikel is zijn winnende serie te zien. De winnaars mogen een jaar lang een beeldje, gemaakt door Mel Dale, mee naar huis nemen. Vandaar ook dat deze verkiezing de naam ‘de beeldjes’ heeft gekregen. Het was een gezellige avond. Alle deelnemers hadden weer fraai werk ingeleverd. Aan het eind van de avond sprak Foke Stribos dan ook: “Als het aan mij had gelegen, waren er meer foto’s in de prijzen gevallen, maar uiteindelijk mocht ik maar drie beeldjes weggeven”.
Voor meer informatie over FC de Rarekiek en de foto’s van de winnaars van de beeldjes, bekijk onze website www.Rarekiek.nl.