HOME » ACTUEEL

20 September j.l. op NPO 2 was beeldend kunstenaar Foke Stribos* te zien in gesprek met Marleen Stelling over schilderwerken ontstaan tijdens COVID-19. In het programma Zie je zondag!  van de EO zie je dit interview in samenhang met een indruk van het Dirkslandse kerkleven. Hoe communiceer je met elkaar wanneer enkel online-kerkdiensten en ontmoetingen op 1,5 meter mogelijk zijn? Hoe menselijke figuren integreren in zijn abstractere stijl van vormgeven vanuit landschap? Vorm en inhoud..? Enz.

*In de slotaflevering vanuit Dirksland delen Foke, Tonn en Hannah (schoonzoon en dochter) hun verhaal. Kunstenaar Foke vertelt over zijn zoektocht naar zingeving en het vinden van houvast in het christelijk geloof.  ‘Zie je zondag!’ is ook later te bekijken via https://www.npostart.nl/zie-je-zondag/VPWON_1309347

(Op 6 en 13 september was Hervormd Dirksland ook al te zien met enkele andere gemeenteleden in 'Zie je zondag!'  > https://portal.eo.nl/over-de-eo/pers/artikel/2020/09/dirksland-opent-kerkdeuren-in-nieuw-seizoen-zie-je-zondag )

 

Aanleiding:

Mijn vlog 'Nieuw Normaal is Tijdelijk' bepaalde ook mijn bijdrage aan de inhoud van het programma 'Zie je zondag!' over de NH Kerk te Dirksland.

Dit filmpje ontstond vanuit onze huidige pandemie wereldwijd en de hoop, die we al of niet koesteren.
Aanleiding was de vraag van de NH Kerk van Dirksland of ik iets positiefs wilde insturen om mensen te inspireren in deze Coronatijd.
Welnu, het is de aanloop naar 'nieuw werk' geworden met natuurlijk nog de verrassing in de toekomst ‘hoe het worden zal’!  (9-5-2020)

 

ONVOLTOOID

Olieverf met kwast en plamuurmes op linnen geschilderd; 90x90cm